Sivas Çanakkale Arası Kaç Saat? Kaç Km? Yol Tarifi

Sivas Çanakkale arası kaç km, Sivas Çanakkale arası kaç saat, Sivas Çanakkale Uçakla Kaç Saat?, Sivas Çanakkale Otobüsle Kaç Saat?, Sivas Çanakkale Arası Arabam Ne Kadar Yakar?, Sivas Çanakkale Arası Arabam Kaç Yakar? ile Sivas Çanakkale arası yol tarifi bilgilerine sayfamızda ulaşabilirsiniz.

Sivas - Çanakkale Arası

Araba Süresi: 13 saat 14 dakika 
Araba Mesafesi: 1193 kilometre 
Uçuş Mesafesi: 1 saat 20 dakika 
Otobüs Mesafesi: 1193 kilometre 
Otobüs Süresi: 16 saat 35 dakika 
Yürüme Mesafesi: 218 saat - 1.072 km 
Otobüs Sefer Sayısı: 3 

Sivas Çanakkale Arası Kaç Km?

Sivas - Çanakkale arası 1193 kilometre'dir.


Sivas Çanakkale Arabayla Kaç Saat?

Sivas Çanakkale arası araba ile 13 saat 14 dakika sürer.

Kendi araçınız ile yapacağınız yolculuk esnasında sizlere bağlı olarak dinlenme ve yol durumlarına göre bu durum değişmektedir.


Sivas Çanakkale Arası Arabam Kaç Yakar?

Sivas Çanakkale arası aracınızın tahmini yakıt tutarı.

Benzinli bir araç kullanıyorsanız 1193 kilometre mesafede 77.5 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de 2792 TL olur.

Dizel bir aracınız varsa 65.6 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyeti ise 2559 TL olur.

LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız 1099 TL ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

NOT: kilometre Yakıt hesaplama,Benzinli aracın 100 kilometre'de 90 km/s hızında 6,5 Litre, dizel aracın ise aynı hız ve mesafede ortalama 5,5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.


Sivas Çanakkale Otobüsle Kaç Saat?

Sivas Çanakkale arası otobüs ile 16 saat 35 dakika sürer.

Otübüs firmaların yollarda vermiş olduğu mola durumları ile yol durumu,hava koşulları bu durumu değiştire bilmektedir.Tafsiyemiz her zaman verilen saat'e yarım saat daha eklemenizdir.


Sivas Çanakkale Uçakla Kaç Saat?

Sivas Çanakkale arası uçak ile 1 saat 20 dakika sürer.


Sivas ile Çanakkale Hakkında Genel Bilgiler

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas ilinin merkez ilçesi ve bölgenin en eski ve önemli kentlerinden biridir.Kazı ve araştırmalarda ele geçen buluntular, yörede ilk yerleşimin Cilalı Taş Devri'ne (M.Ö. 8000-5500) uzandığını göstermektedir. Doğusunda Hafik, güneyinde Ulaş ve Altınyayla, güneybatısında Şarkışla, batısında Yıldızeli ilçeleri; kuzeyden Tokat, Ordu, Giresun; doğudan Erzincan; güneyden Malatya, Kahramanmaraş ve Kayseri; batıdan da Yozgat illeriyle komşudur.Sivas, sert bir karasal iklim yapısına sahiptir. Kışları soğuk ve sert geçer, kış aylarında bol kar yağışı görülür ve ortalama 4-5 ay karla örtülüdür. Yazları sıcak kurak ve kısa süreli, bahar ve güz mevsimleri yağmurlu geçer.

Çanakkale, Kuzeybatı Anadolu'da yer alan Çanakkale ilinin merkez ilçesidir.Çanakkale Osmanlı zamanında önemli bir kale işlevi görmüş olup, Kale-i Sultaniye ya da günümüz Türkçesi ile Sultaniye Kalesi ismi bu işlevin bir kanıtıdır. Çanakkale’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi hem Asya hem de Avrupa kıtasında topraklarının olması ve de yine kendi ismini taşıyan bir boğaz ile ikiye bölünmüş olmasıdır. Çanakkale bölgesinde yazlar ılık, nemli, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk, yağışlı, rüzgarlı ve parçalı bulutludur.

arasi kac km