Van Yalova Arası Kaç Saat? Kaç Km? Yol Tarifi

Van Yalova arası kaç km, Van Yalova arası kaç saat, Van Yalova Uçakla Kaç Saat?, Van Yalova Otobüsle Kaç Saat?, Van Yalova Arası Arabam Ne Kadar Yakar?, Van Yalova Arası Arabam Kaç Yakar? ile Van Yalova arası yol tarifi bilgilerine sayfamızda ulaşabilirsiniz.

Van - Yalova Arası

Araba Süresi: 18 saat 45 dakika 
Araba Mesafesi: 1495 kilometre 
Uçuş Mesafesi:  
Otobüs Mesafesi: 1495 kilometre 
Otobüs Süresi: 23 saat 
Yürüme Mesafesi: 276 saat - 1.429 km 
Otobüs Sefer Sayısı: 1 

Van Yalova Arası Kaç Km?

Van - Yalova arası 1495 kilometre'dir.


Van Yalova Arabayla Kaç Saat?

Van Yalova arası araba ile 18 saat 45 dakika sürer.

Kendi araçınız ile yapacağınız yolculuk esnasında sizlere bağlı olarak dinlenme ve yol durumlarına göre bu durum değişmektedir.


Van Yalova Arası Arabam Kaç Yakar?

Van Yalova arası aracınızın tahmini yakıt tutarı.

Benzinli bir araç kullanıyorsanız 1495 kilometre mesafede 97.2 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de 3499 TL olur.

Dizel bir aracınız varsa 82.2 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyeti ise 3207 TL olur.

LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız 1376 TL ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

NOT: kilometre Yakıt hesaplama,Benzinli aracın 100 kilometre'de 90 km/s hızında 6,5 Litre, dizel aracın ise aynı hız ve mesafede ortalama 5,5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.


Van Yalova Otobüsle Kaç Saat?

Van Yalova arası otobüs ile 23 saat sürer.

Otübüs firmaların yollarda vermiş olduğu mola durumları ile yol durumu,hava koşulları bu durumu değiştire bilmektedir.Tafsiyemiz her zaman verilen saat'e yarım saat daha eklemenizdir.


Van ile Yalova Hakkında Genel Bilgiler

Van, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. Doğu Anadolu Bölgesi, Yukarı Murat-Van Bölümü'nde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkâri illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.Van iklimi karasal iklim olup bitki örtüsü bozkırdır. Van'da kış ayları sert geçer. Kar etkisini yoğun göstermektedir. İlkbahar ayları Van'a en çok yağışın düştüğü aylardır. Van'da yaz ayları genelde kurak ve sıcak olup, Van Gölü'nün etkisiyle biraz serin yaşanmaktadır.

Yalova, Yalova ilinin merkezi olan ilçedir. 6 Haziran 1995 tarihinde kurulan Yalova ilinin merkez ilçesi olmuştur. Armutlu Yarımadası'nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara bölgesinin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa ve Gemlik körfezi yer almaktadır. Yalova ilinin kuzeyinden güneybatısına kadar olan sınırları Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Yalova ilinin iklimi, makro-iklim tipi olarak, Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş niteliği taşımaktadır. Kimi dönemlerde de karasal iklim özelliklerini taşıyan ilde yazlar oldukça kurak ve sıcak, kışlar serin ve bol yağışlı geçmektedir. Kışın ilçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı yaygındır.

arasi kac km