Karabük Kars Arası Kaç Saat? Kaç Km? Yol Tarifi

Karabük Kars arası kaç km, Karabük Kars arası kaç saat, Karabük Kars Uçakla Kaç Saat?, Karabük Kars Otobüsle Kaç Saat?, Karabük Kars Arası Arabam Ne Kadar Yakar?, Karabük Kars Arası Arabam Kaç Yakar? ile Karabük Kars arası yol tarifi bilgilerine sayfamızda ulaşabilirsiniz.

Karabük - Kars Arası

Araba Süresi: 13 saat 30 dakika 
Araba Mesafesi: 1130 kilometre 
Uçuş Mesafesi:  
Otobüs Mesafesi: 1130 kilometre 
Otobüs Süresi: 15 saat 
Yürüme Mesafesi: 224 saat - 1.089 km 
Otobüs Sefer Sayısı:  

Karabük Kars Arası Kaç Km?

Karabük - Kars arası 1130 kilometre'dir.


Karabük Kars Arabayla Kaç Saat?

Karabük Kars arası araba ile 13 saat 30 dakika sürer.

Kendi araçınız ile yapacağınız yolculuk esnasında sizlere bağlı olarak dinlenme ve yol durumlarına göre bu durum değişmektedir.


Karabük Kars Arası Arabam Kaç Yakar?

Karabük Kars arası aracınızın tahmini yakıt tutarı.

Benzinli bir araç kullanıyorsanız 1130 kilometre mesafede 73.5 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de 2645 TL olur.

Dizel bir aracınız varsa 62.2 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyeti ise 2424 TL olur.

LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız 1041 TL ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

NOT: kilometre Yakıt hesaplama,Benzinli aracın 100 kilometre'de 90 km/s hızında 6,5 Litre, dizel aracın ise aynı hız ve mesafede ortalama 5,5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.


Karabük Kars Otobüsle Kaç Saat?

Karabük Kars arası otobüs ile 15 saat sürer.

Otübüs firmaların yollarda vermiş olduğu mola durumları ile yol durumu,hava koşulları bu durumu değiştire bilmektedir.Tafsiyemiz her zaman verilen saat'e yarım saat daha eklemenizdir.


Karabük ile Kars Hakkında Genel Bilgiler

Karabük, Karabük ilinin merkez ilçesi. Karabük merkez olmasına rağmen, Safranbolu ilçesi tarihsel evleri sebebiyle ismini daha çok duyurmuştur. Bunun yanında Türkiye'nin ilk demir çelik fabrikasının bulunduğu Karabük merkezinde, bu fabrika sayesinde geniş bir iş sahası oluşturularak Karabük'ün gelişimi sağlanmıştır. Karabük, kurulan demir çelik fabrikası ve yan sanayilerle hızla gelişmiş ve büyük bir kalkınma örneği yaratmıştır. Ayrıca il genelinde tekstil sanayi özellikle hazır giyim sektöründe gelişmiştir. Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alan Karabük’te Karadeniz ikliminin özellikleri görülmektedir.

Kars, Kars ilinin merkez ilçesidir. Türkiye'nin rakımı en yüksek il merkezlerinden biri olan, köyleri ile birlikte nüfusu 100 bini aşan şehirlerinden biridir. Merkez ilçeye bağlı, 23 mahalle ve 72 köy bulunmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Erzurum - Kars Bölümü'nde yer alır. Kuzeyinde; Susuz, Arpaçay ve Akyaka'yla, doğusunda; Ermenistan'la, güneyinde; Digor ve Kağızman'la, batısında ise Selim ve Erzurum sınırlarıyla çevrilidir. Kars'ta karasal iklim hakimdir. Kars yaylalarının Kars yöresine ait olan iklimi, yüksek ve denizden sıradağlarla ayrılmış olduğundan çok serttir. Kışları kurak, yazları ise yağışlı geçer.

arasi kac km